Blog Untuk Anak-anak Raub

Assalammualaikum semua..blog nie saya buat untuk semua anak-anak Raub walaupun dimana anda berada..ingatlah bahawa kita asal dari Raub. Lorat kita lorat Raub, makanan kita makanan raub..gulai tempoyak, gulai asamrong dan sambal belimbing hitam makanan popular orang Raub..Jadi kalau anda orang Raub, kalau ada cerita pasal Raub dari dulu hingga sekarang..moh lah kita kongsi cerita dalam nie. Apa-apa pun hidup semua anak-anak Raub. Moh kita bangkit untuk memperkenalkan Raub dimata dunia. Wassalam.

Tempat-tempat Rekreasi Bukit Koman

| Sunday, December 12, 2010 |

Kalau nak berekreasi moh kita jalan-jalan dekat Bukit Koman, terletak anggaran 500 meter je dari Raub. Apa yang ada dekat Bukit Koman? dekat bukit koman banyak taman-taman dan infrastruktur riadah disediakan seperti taman permainan dan gelanggang-gelanggang sukan disediakan. antara taman-taman dan gelanggang-gelanggang sukan yang terdapat di bukit koman ini adalah,

 Taman Tasik Raub dan Taman Bandar Raub

Gelanggang Futsal dan Takraw

 Gelanggang Futsal dan Tenis

Di Bukit Koman ini juga terdapatnya padang golf bersebelahan dengan Taman Bandar Raub. Harap maaf gambar tiada.

Jadi kalau pergi Bukit Koman ni banyak tempat anda boleh lepak-lepak dan berekreasi.


Taman Bandar Raub

| |

Taman Bandar Raub adalah sebuah taman rekreasi yang bertempat di Bukit Koman dan jaraknya dari pusat bandar adalah dianggarkan dalam 500 meter sahaja. Taman Bandar Raub ini adalah berhadapan dengan Hospital Raub dan juga Banggunan Gunasama Raub, Bersebelahan dengan Padang Golf Daerah Raub.
Antara infrastruktur yang disediakan di Taman Bandar Raub ini adalah seperti infrastruktur permainan kanak-kanak multiplayer semua dalam satu seperti gelungsur, tempat memanjat, jongkang jongket, haiwan spring dan lain-lain. Terdapat juga infrastruktur untuk senaman dan track untuk berjoging.
Selalunya aktiviti yang biasa dilakukan oleh warga Raub di sini adalah berjoging dan berekriasi bersama anak-anak. Jadi kalau datang Raub, jangan lupa singgah taman ni... kerana suasana disini adalah tenang untuk kita beriadah.


Related Posts with Thumbnails

Komen blog ini

Anda pengunjung ke :

Tinggalkan Links Anda

Pengunjung hari ini.

Followers